Orgasm vs Ejaculare

Posted by admin on Saturday Sep 8, 2012 Under Tantra Romana
Orgasm sau doar ejaculare?
,,Unirea dintre barbat si femeie este precum comuniunea dintre Cer si Pamant, iar Cerul si Pamantul dureaza vesnic,tocmai datorita acestei comuniuni perfecte. Oamenii au uitat acest secret,devenind muritori. Dar cei care il cunosc ,au deschisa in fata lor adevarata Cale spre nemurire’’. In TAOism ideea de baza pe care se punea accentual era, atingerea unei perfecte armonii prin deplina integrare in ritmurile polare ale naturii, permitandu-i omului sa atinga fericirea. Aceasta viziune perfecta si implinitoare asupra vietii, era obtinuta prin armonizarea si echilibrarea contrariilor existente in natura: feminin(-) si masculin (+),jos si sus,yin si yang.Taoistii erau siguri ca forma masculina a vietii este continuta in lichidul spermatic, iar forma feminine, in secretiile vaginale. Tocmai de aceea in timpul jocurilor amoroase ambii iubiti urmareau sa nu piarda controlul asupra energiei sexuale indiferent cat de mare si de intensa era starea de placere. Procedand astfel, ei isi mareau misterioasa energie a vietii, ce la permitea sa isi pastreze nealterata starea de armonie, sanatate si longevitate.

INTREBAREA ARZATOARE: CE ESTE ORGASMUL?

Cuvantul ,,orgasm’’provine din grecescul ,,orgao’’ care inseamna ,,a fi plin de incantare si pasiune’’.Nu este deloc usor sa dam o definitie simpla si identica care sa reprezinte o reteta standard pentru fiecare dintre noi, tinand cont ca fiecare persoana este unica. Orgasmul nu este nici sistematic, nici automatic si cu atat mai putin obligatoriu sa apara in timpul unui act amoros sau chiar in cadrul masajului erotic.

Facem aceasta afirmatie pentru a fi clar de la inceput ca ORGASMUL si EJACULAREA nu este acelasi lucru atat pentru barbat cat si pentru femeie. Ejacularea poate fi traita fara de orgasm si iar orgasmul poate fi trait fara ejaculare sau pierdere fiziologica .Recent, oamenii de stiinta americani si sexologii francezi au publicat doua rapoarte: ,,Raportul HITE’’ si ,, Programul Plenitude’’. Ambele studii constata, de la bun inceput ca eroarea fundamentala pe care majoritatea oamenilor o comit, datorita obisnuintei nefaste, este aceea de a crede in mod eronat ca orgasmul si juisarea(analogul ejacularii la femeie)reprezinta unul si acelasi lucru. Dupa ei, ejacularea nu este dacat un process fiziologic complex de descarcare,in urma caruia apare oboseala, somnolenta, vlaguirea, indiferenta fata de fiinta iubita.Un lucru demn de retinut este ca ,atat pentru femei cat si pentru barbati, nu exista UN SINGUR orgasm ci MAI MULTE orgasme. Nici unul dintre ele nu poate fi comparat cu altul, nici in intensitate, nici in multiplele sale feluri de a se manifesta, nici in modul in care este trait sau resimtit de persoana care il experimenteaza. Nu exista nimic mai diversificat,unic si incomparabil decat orgasmul.

Poate unii va intrebati: ,,Am trait eu oare cu adevarat orgasmul? Sunt eu oare un anorgasmic (privat de orgasm, fara a fi simtit vreodata orgasmul?) Cum pot fi sigur(a) daca l-am experimentat vreodata? Cum se face ca uneori apare dintr-o data, aproape la vointa, fata de alte dati cand cele mai iscusite mangaieri abea ma fac sa scot un geamat?”

Orgasmul este o comoara de nepretuit ce aduce armonia, comunicarea si iubirea intr-un cuplu.El trebuie impartasit si sarbatorit de ambii iubit. Bucuria unuia devine in mod spontan bucuria celuilalt.Pentru cel care iubeste este un sentiment inaltator sa constate ca iubita sau iubitul este topit(a) de bucurie si fericire extatica.Ce cadou pe care il putem oferi persoanei iubite poate fi mai frumos decat acesta?

Dupa definitia data de majoritatea dintre dictionare, orgasmul este ,,punctual culminant al placerii sexuale”.

Dupa parerea noastra aceasta definitie este limitata ,restrangandu-se doar la unele efecte fiziologice, rapind orgasmului adevarata si complexa lui valoare. In realitate, orgasmul este o stare benefica de expansiune a constiintei, in care limitarile obisnuite ale fiintei sunt brusc desfiintate, tirania mintii este abolita, iar subiectul patrunde in abisul beatific. In timpul orgasmului cei care il traiesc, se abandoneaza instantaneu in fata acestei maretii divine, mult ravnita si cautata din timpuri imemoriabile. Ei descopera cu uimire vastitatea acestei trairi extatice. Amprenta personalitatii si individualitatii, egoul, se dizolva facand loc unei stari de unitate a contrariilor care fac ca aceasta stare sa fie asemanatoare cu cea a unei experiente metafizice.

Orgasmul nu inseamna, in nici un caz, descarcare si epuizare, ci este o experienta unica ce se reveleaza a fi rodul implinirii si in acelasi timp al transcenderii oricarei dorinte sexuale inrobitoare. Acea strafulgerare interioara ce apare in timpul orgasmului da la o parte valul iluziei ajutand fiinta umana sa se redescopere si sa isi regaseasca, in acelasi timp, propria origine divina si nediferentiata.

Ejacularea sau descarcarea atat la barbat cat si la femeie se poate realiza fara efort de catre oricine, insa, are un foarte mare dezavantaj:starea de vlaguire, vinovatie, deprimare care apare dupa ejaculare. Cu totii am experimentat aceasta stare macar odata in cursul vietii si nu poate fi negata.Se stie deja, ca acest potential este limitat si, in functie de cum il vom folosi, ne va pastra intr-o stare de excelenta sanatate si vitalitate sau va grabi imbatranirea.Daca vreti,putem face o analogie banala care ne va face sa intelegem cum stau lucrurile:sa zicem ca alimentam automobilul nostru cu combustibil pentru a ajunge la o anumita destinatie. Daca intre timp apare o fisura in rezervor vom pierde combustibilul pe drum si nu vom ajunge la destinatia propusa, iar in aceasta situatie actiunea noastra esueaza sau va trece mult timp pana o vom remedia. Tot asa si cu potentialul sexual. Daca il vom risipi haotic sanatatea noastra fizica si spirituala va avea de suferit.

Am putea spune ca ne confruntam cu un handicap major ,fara a avea vreo solutie pentru a remedia acest neajuns decat trezirea noastra din aceasta stare de ignoranta si folosirea propriului potential sexual cu intelepciune si discernamant.La prima vedere suntem indreptatiti sa spunem ca ejacularea este o necesitate fiziologica,ca toti doctorii recomanda ejacularea ca fiind un ,,remediu”al multor boli,ca asa este natural si ,,lasat de Dumnezeu”, un firesc al lucrurilor carora nu ne putem opune chiar daca ne vlaguieste,mai ales atunci cand se fac excese. Insa, daca ne vom opri si vom studia traditiile spirituale autentice orientale ,vom descoperi ca aceasta situatie cu care ne confruntam este de fapt o ,,boala” a societatii moderne in care traim. Vom descoperi ca in vechime, orgasmul controlat, trait intr-un mod imploziv era o stare fireasca a acelor oameni iar ejacularea era intra-adevar, necesitate doar in momentul procrearii. Oare ce avem de pierdut daca vom incerca?

Tags : , , ,

Comments are closed.